Eğitim

ÖSYM 2020 KPSS Sınavı Tartışmaları

KPSS sınavındaki tartışmalı sorular gündemde

 

6 Eylül’de yapılan ÖSYM 2020 KPSS Sınavı Lisans oturumlarının temel soru kitapçıkları cevap anahtarı ile beraber ÖSYM tarafından 14 Eylül’de yayımlandı.

KPSS Sınavı Lisans oturumu temel soru kitapçığına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Bir kaç yıl önce alınan karar gereği soru havuzu oluşturulması için soruların yalnızca %10’unu açıklayan ÖSYM bu sene de bu kararı uygulamaya devam etti.

Bizlerin kafalarını kurcalayan mesele ise burada başlıyor. ÖSYM 2020 KPSS Sınavı Lisans oturumu temel soru kitapçığında açıklanan soruların cevapları ile adayların soru kitapçığında karşılaştıkları sorular arasında fark olduğu iddia ediliyor. Özellikle günümüzde işsizlik sayılarının artması, özel sektörde yaşanılan güvensizlik ve çalışma şartlarının yerine göre ağır olması kişileri kamu personeli olma yolunu denemelerine sebep olmaktadır. Bu nedenle lisans mezunu adaylar için ÖSYM KPSS Lisans sınavı büyük önem taşımaktadır. Adaylar için bu kadar önemli bir sınavda böyle farklar olduğunu iddia etmek ise tabi ki tüm adaylar tarafından gerginlikle karşılandı. Böyle bir belirsizlik söz konusu iken adaylar, ÖSYM’den sınavda sorulan diğer soruların da açıklanmasını talep ediyor. Fakat böyle bir talebin kabul edilmesi, ÖSYM’nin soru havuzu uygulaması çerçevesinde zor gözüküyor.  Sosyal medyadaki iddialara göre hazırlanan kafa kurcalayan soruların bir listesi de oluşturulmuş.

ÖSYM 2020 KPSS Sınavı tartışmalı soruların listesi

Bu kafa kurcalayan mesele karşısında ÖSYM tarafından ise henüz bir açıklama gelmedi. Adaylar ise tepkilerini sosyal medyadan gösterdi. Ortada böyle bir belirsizlik varken kimin haklı kimin haksız olduğuna tabi ki idari hukuk karar verecektir. Bu tartışmalar ışığında 2020 ÖSYM KPSS Sınavı ön lisans oturumu da 25 Ekim tarihinde yapılacak. Bu sınavdan önce gerekli kararın verilmesi ise büyük bir önem arz ediyor.

Bu tartışmalı sorular varken bir çok adayın sonuca itiraz edeceğini öngörüyoruz. Peki ÖSYM’ye itiraz dilekçesi nasıl gönderilir ? Bu sorunun cevabına “ÖSYM İtiraz Dilekçesi Nasıl Gönderilir ” adlı yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Ayrıca sınava çalışma sürecinde farkında olmadan yaptığımız hataların farkına varmanız ve sınavda başarılı olmanız için yazdığımız “Test Çözerken En Çok Yapılan Hatalar” adlı yazımıza göz atmanızı da öneririz.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu